Satake Satoru japán szeletelő kés 21 cm

 

Penge anyaga – AUS-8A rozsdamentes acél
Markolat anyaga – Kemény műanyag laminátum
Keménység – 58-59 HRC
Teljes hossz –  34,3 cm
Penge hossz –  21 cm
Penge szélesség –  3,1 cm
Penge vastagság –  kb. 2,4 mm
Vágó él kialakítása – kétoldalas szimmetrikus
Súly –  kb 151 g

17490 Ft

12 készleten

Satake Satoru japán szeletelő kés 21 cm

Ez a speciális konyhakés ideális szárnyasok, különféle sültek és sonka szeleteléséhez. A pengéje hosszúkás, keskenyebb és vékonyabb, mint a hagyományos késeké, így pontos és sima vágást tesz lehetővé a teljes felületen. A vastagabb kések gyakran elakadnak és szálakra bontják a húst, ami megnehezíti a tálalást.

A sonkakések eredete homályos, de valószínűleg a késő középkorban, a 14. században alakultak ki. A sonka, mint konzervált hús, fontos élelmiszerforrás volt a korabeli Európában, és a szeleteléséhez speciális késekre volt szükség. A korai sonkakések valószínűleg egyszerű, kézzel kovácsolt kések voltak, széles pengével és hegyes hegyével.

A sonkakések eredetét illetően néhány elmélet létezik. Egyesek úgy vélik, hogy a sonkakések Németországból származnak, ahol a „Schinkenmesser” kifejezést már a 14. században is használták. Mások a francia „couteau à jambon” kifejezésre hivatkoznak, amely a 16. századból származik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sonkakések Angliában alakultak ki, ahol a „ham knife” kifejezést a 17. században használták először.